OnurAir Uçak Bileti Sorgulama

onur_air_ucak-bileti-sorgulama

OnurAir Uçak Bileti
 
Ülkemiz havacılık sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firmadan söz etmek mümkündür. Fakat bu firmalar arasında bazıları, sektörün gelişmesinde ve günümüzdeki aktif haline gelebilmesinde büyük katkılar sağlamıştır. 14 Nisan 1994 yılında kurulan Onur Havayolları Taşımacılık A.Ş. biraz önce bahsettiğimiz sektörü geliştiren firmalar arasında en önemlilerden birisidir. Kurulduğu tarihten 1 ay sonra 14 Mayıs 1994’te ilk uçuşunu A-320 tipi bir uçakla İstanbul üzerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Ercan Havaalanına gerçekleştirmiştir. İlk seferi takiben hızlı bir şekilde sektöre giriş yapan firma, hızlı bir ivme yakalayarak önemli işlerin altına imza atmayı başarmıştır. Her geçen gün kendisini geliştiren yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve ilk uçuştan sonra 1 yıl içerisinde filosundaki uçak sayını 4’e çıkartmıştır.
Onur Air ilk önemli atılımını 1994 yılında turizm sektörünün önemli isimlerinden birisi olan Ten Tour ile işbirliği yaparak gerçekleştirmiştir. Ten Tour gibi yüksek profilli bir firma ile anlaşılmasından sonra Onur Air’ın yolcu kapasitesinde önemli bir artış görüşmüş ve bu talebi karşılayabilmek adına 1995 yılında uçak filosuna beşinci ve altıncı araçlarda dahil edilmiştir. Kurulduktan çok kısa bir süre sonra böylesine önemli hamleleri cesurca gerçekleştirerek sektörde lider pozisyon için iddialı firmalardan birisi olacağını kanıtlamıştır. 1995 yılı sonunda filosundaki uçak sayısı 9’a ulaşmış olan Onur Air, o dönemde toplamda 1.566 koltuk ve 150 personele sahiptir. Ten Tour ile yapılan işbirliği anlaşması 1996 yılında bir kademe daha ileri taşınmış ve Onur Air, Ten Tour bünyesine dahil edilmiştir. Bu hamleden sonra yolcu kapasitesinde önemli bir artışın görülmesi üzerine koltuk sayısı 1.292’ye, personel sayısı ise 750’ye çıkartılmıştır.
1997 yılında ise 16 uçak ve 3.500 koltuk ile havayolları sektörünün önemli figürlerinden birisi haline gelen şirket, Türkiye’de 1998 yılında başlayan ekonomik krizden payına düşeni de almıştır. Ekonomik kriz sebebiyle tüm ülke de ve havacılık sektöründe durgunluk yaşanması sebebiyle Onur Air uçak sayısında azalmaya gitmiştir. Bir nevi küçülmeye giden firma, 1996 yılında 9 uçak ile hizmet verir hale gelmiştir. Ekonomik krizden daha da güçlenerek çıkmak adına şirket yöneticilerinin aldığı cesur kararlar sayesinde 2000 yılından itibaren şirketin tekrardan büyümeye başladığını söylemek yerinde olacaktır. 2003 senesinde iç hat seferlerine de başlayan Onur Air, Türkiye’de 13 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir.  Günümüzde 23 uçak, 5.189 koltuk ile hizmet vermekte olup Türkiye’de EN9110:2005 Kalite ve Standardizasyon Belgesi’ne sahip ilk ve tek havayolu firması olarak ilkleri hayata geçirmeye devam etmektedir.
Onur Air firmasına ait uçak bileti almak isteyenler için http://www.ucuzbiletsorgula.blogspot.com.tr sitesi en ideal satış merkezi olarak gösterilmektedir. Site, sizler için son derece basit bir alt yapı oluşturmuş durumdadır ve bilet alma işlemlerinizi sadece beş dakika içinde gerçekleştirebiliyor olmak büyük bir avantajdır.
ucuz-hava-yolları-uçak-bileti-sorgulama

Yorum bırakın